Vücudumuzda oldukça önemli bir yeri olan su, temiz ve kaliteli olması gerekmektedir. Bundan yola çıkılarak su arıtma cihazları icat edildi. Standart olan bir su arıtma cihazında 5 filtre 5 aşama bulunmaktadır. Arıtma cihazının içerisinde olan filtreleri sayısı cihaza göre farklılık göstermektedir. Bu filtrelerin özellikleri ve kullanım ömürleri farklıdır.
Narlıdere Su Arıtma Servisi
Su arıtma cihazının her bir parçasının bakım ve değişim süreleri vardır. Cihazın bakım süresi için servislerimiz ile iletişime geçip arıtma cihazı bakımı talebinde bulunabilirsiniz. Narlıdere su arıtma servisi olarak, su arıtma cihazı kurulumu, filtre değişimi, tank değişimi, parça değişim vb. hizmetler vermekteyiz.
Arıtma Cihazının Çalışma Prensibi

Oldukça fazla türlü etkilerin sonuçlarından korunmak ve saf kalitede sağlıklı su içmek her zaman mümkündür. Evsel olan su arıtma cihazları ile gerekli filtrasyon işlemi anlık olarak sağlanır ve şebeke yolu ile gelen zararlı maddelerden ve pis kokudan uzaklaşmış sağlıklı ve saf bir su elde etmiş oluruz.
Bildiğiniz üzere su arıtma cihazları 5 filtre 5 aşamadan oluşmaktadır. Bu cihazın içeriğine göre aşama ve filtre sayısı değişmektedir. Örneğin standart bir su arıtma cihazına 5’li mineral filtre eklerseniz, su arıtma cihazı saf hale getirirken mineral filtre ise suyun içerdiği mineralleri ekler ve içimi rahat bol mineralli su içmiş olursunuz.
Şebekeden gelen zararlı ve kokulu su ön 3’lü filtrenin ilk aşaması olan sediment filtreye girer. Su bu filtrede içeriğinde bulunan toprak, çamur, tortu, kum gibi maddelerden ayrıştırılarak aktif karbona iletir. Aktif karbona gelen su, içeriğindeki organik maddelerden ayrıştırılır, suyun rengi, kokusu ve tadı dengelenerek suyu blok karbon filtreye iletir.

Blok karbona gelen su, içinde bulunan eriyik gazları, klor vb. kimyasal olan maddelerden ayrıştırılır ayrıca suyun rengi de durulaştırılır. Ön 3’lü filtreden çıkan su membrana yani su arıtma cihazının kalbi olan filtreye doğru gider. Membran filtreye gelen su burada insana sağlığına zarar verebilecek maddelerden ayrıştırılarak suyu saf haline getirir.
Saf hale gelen su, su tankına doğru yola çıkar ve orada depolanır ve tüketicinin musluğu açmasını bekler. Musluk açıldığı zaman ise su son aşamadan yanı post karbon filtreden geçer. Tatlandırıcı filtre olarak adlandırılan bu filtre membrandan çıkan saf suyu tatlandırır.