Suyun Önemi
Yaşam kaynağımız olan su, çok önemli bir besin maddesidir ve insan sağlığında önemli bir rol oynar. Gıda olmadan birkaç hafta süreye kadar yaşamımızı sürdürebiliriz. Vücuttaki her sistem, dokulardan ve hücrelerden, yaşamsal organlara, suyun işleyişi gerekir.
Bunu Biliyor Muydunuz?
Su, vücudumuzdaki bütün hücre ve beyine oksijeni besleyen besinleri taşır.
Su, vücudun mineralleri,glikozu, aminoasitleri ve diğer maddelerin emilimini arttırır.
Su, vücudumuzdaki toksin ve atık maddeleri temizler.
Su, vücut ısımızı dengelememize yardımcı olur.
2010 yılında, Avrupa Gıda Güvenligi Otoritesi (EFSA), Suya Yönelik Olarak Diyet Referans Değerleri hakkında Bilimsel Görüşünü yayınlamış; bu da bize, erkeklerin ve kadınların yaş oranlarına bağlı olarak, günde kaç kere su içmesi gerektiği konusu için açık önerilerde bulunmaktadır. Bu görüs aynı zamanda günlük su tüketimine ilişkin global kuralların yayınlanmasının önünü açmıştır.
Bunu biliyor muydunuz? İnsan vücudu suyu maalesef ki suyu depolayamaz. Her gün devamlı olarak nefes alıp vererek, terleyerek, idrar veya dışkı yolu ile birlikte su kaybediyoruz. Su, bir yetişkin insanın vücut ağırlığının ortalama % 60’ını, kemiklerin % 31’ini, akciğerin ise% 83’ünü oluşturuyor. Kayıp sıvıların zamanında yerine konulması ve vücudumuzun doğru bir biçimde nemlendirilmesini sağlamak, sağlık için ve en iyi işleyen bir vücut için çok gereklidir.
Suyun Önemi
Su, insan yaşamında çok önemli bir önem taşımaktadır. Sadece hayat için gerekli bir nesne değil aslında yaşamın kendisidir. Yeryüzünde ilk yaşamın başladığı yer ve bizi çevreleyen doğa ve canlıların hayatı için ikamesi olmayan çok fazla değerli bir elementtir. Suyun bolluğu halinde suyun değeri tam anlaşılamaz, yokluğu halinde ölüm ile eş anlamlıdır.
Gerçekten de, insan vücudu büyük bir oranda sadece sudan oluşmaktadır. Vücudumuzdaki su orantısı yaşam sürecimiz boyunca değişkenlik göstermektedir. Yeni doğan bir insanda vücut ağırlığının %75’i sudan oluşmaktayken bu oran çocuklarda %70 oranlarına düşer, yetişkinlerde %60 ve yaşlılarda %50 oranında şeklindedir.